Bouwen in Aalsmeer én in Haïti

Wij, WeBuildHomes, doneren voor elke straat die we bouwen een bijdrage aan Stichting HomePlan. Stichting HomePlan bouwt al 22 jaar huizen voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika. Een huis biedt veiligheid en bescherming tegen regen, kou en ziektes, daarnaast heeft een huis ook een positieve impact op gezondheid, schoolresultaten, (seksueel) geweld en eigenwaarde. Een veilig huis is het begin van een betere toekomst.

Na de start van de bouw van het nieuwbouwproject Garden Village in Aalsmeer, heeft WeBuildHomes € 10.000 gedoneerd aan HomePlan. Een donatie die mogelijk is gemaakt door de kopers van de 24 nieuwbouwwoningen in Garden Village.

Met plezier vertellen we waar HomePlan deze donatie aan uit heeft gegeven.

10 jaar geleden werd Haïti getroffen door een verwoestende aardbeving die honderdduizenden Haïtianen doodde en meer dan anderhalf miljoen mensen dakloos maakte. De inwoners van Haïti ondervinden dagelijks nog de gevolgen hiervan. Nu 10 jaar later heeft HomePlan al 527 huizen in Haïti gebouwd.

De donatie is volledig toegewezen aan een huizenproject in de rurale gemeenschap Gariche Prince in Haïti. Deze gemeenschap ligt bij Cabaret, een stad zo’n 25/30 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Port-au-Prince. Daar heeft HomePlan samen met de lokale jongerenorganisatie TECHO 15 huizen gebouwd waarmee 63 mensen direct geholpen zijn.

Wij zijn trots dat we hier aan hebben mogen bijdragen!