Maak kennis met de architecten achter De Overbrugging

Kennen jullie architectenbureau Studiospacious al?
Freddy Koelemeijer en Coen Smit zijn de architecten die de 5 semi-vrijstaande woningen van nieuwbouwproject De Overbrugging hebben ontworpen.

Goede plekken en fijne buurten maken waar mensen trots op zijn en zich goed in voelen, dat is wat Studiospacious drijft. Daarnaast halen de architecten er plezier uit als ze een bewoner, aannemer of gemeente kunnen verrassen.

Freddy en Coen aan het woord over de woningen van De Overbrugging:
Voor de vijf toekomstbestendige woningen in Noord-Scharwoude maken we op een eigentijdse manier gebruik van traditionele materialen als baksteen en hout. Hierdoor ontstaat een karakteristiek beeld, zonder dat de aansluiting op het dorpse karakter van de locatie verloren gaat. Een 1,4 meter hoge rondgaande gemetselde plint verbindt de afzonderlijke woningen. Daarboven wordt de gevel opgetrokken in brede en smalle houten latten.
Elke individuele woning wordt op de verdieping voorzien van een lessenaarskap. De wisselende richting van de kappen en het gevarieerde spel van brede en smalle gevellatten versterkt de compositie en de individualiteit van de woningen. Door onderlinge variaties in plattegronden, gevelindelingen en het toepassen van wisselende massa’s en kaprichtingen, ontstaat er een luchtig, gevarieerd en levendig straatbeeld.
Zo kun je straks dus zeggen dat je in de woning met de brede latten op de bovenste verdieping woont!

De woningen springen steeds iets  terug ten opzichte van elkaar. Een zogenoemde vertande verkaveling. Deze vertanding hebben we in het ontwerp gebruikt. In de gevel naast de entreezone hebben we een kozijn geplaatst waardoor iedere woning overhoeks uitzicht heeft over de straat. Dit draagt ook bij aan de sociale controle. En je ziet de collectant, pakketbezorger of de buurman voor een kopje suiker al aan komen lopen.

We wensen de toekomstige bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woningen.