Nieuws

Nieuws updates


Lees in onze nieuws updates mee waar we mee bezig zijn.

You win some, you lose some

16 maart 2020

Haarlem - Uiteraard doe je mee aan een tender om te winnen maar helaas verlies je er ook wel eens een. Dat is even balen maar ook elke verloren tender levert weer waardevolle ervaring en inzichten op.

 

Wij hebben recentelijk een tender verloren maar wat hebben we toch  een gave ontwikkelstrategie neergelegd bij de gemeente Lichtenvoorde! Samen met architectenbureau Studiospacious, Hegeman Bouwgroep en WeBuildHomes hebben we een plan geschreven waarvan het zonde is om op de plank te belanden, daarom vertellen we er graag in het kort iets over.

 

Steeds meer steden en dorpen worstelen met lege aanloopstraten richting het centrum. Door het wegtrekken van (grote) winkelketens ontstaat een onprettig straatbeeld, straten waar mensen minder graag door heen lopen. Hoe kunnen gemeentes deze eens succesvolle aanloopstraten ruimtelijke invulling geven en weer levendig maken?

Ons plan bestaat uit een combinatie van betaalbare koop- en sociale huurwoningen met pakkende architectuur. Het geheel verbindt straten met elkaar waardoor de levendigheid terugkeert. In het hart ligt een hofje met speel- en verblijfsruimte waardoor een plezierig woonmilieu voor jong en oud wordt gecreëerd. Klimaat en natuur worden in het plan gerespecteerd waardoor het niet alleen een fijne plek is voor de mensen maar ook voor planten, vlinders en vogels.

 

Worstelt u als gemeente ook met een lege aanloopstraten richting het centrum, dan komen we graag in contact. We sparren met plezier samen verder over deze interessante, hedendaagse uitdaging en nemen u mee in ons ontwikkelingsplan.

 

Copyright beeld Studiospacious, Tim Stet en SCOFO.

 

Download hier de WeBuildHomes brochure.

Pers

Eerste designwoningen in de meest bijzondere straat van Aalsmeer zijn opgeleverd

30 januari 2020

Haarlem – Afgelopen vrijdag was een feestelijke dag voor de eerste bewoners van het nieuwbouwproject Garden Village in de wijk Polderzoom, Aalsmeer. Zij kregen als eerste de sleutel van hun onder architectuur ontworpen designhuizen aan de Charles Gabrijweg. Deze nieuwe straat bestaat uit 24 unieke huizen die samen een opvallend straatbeeld in Aalsmeer vormen.

 

De Charles Gabrijweg is een spraakmakende straat met individuele architectuur. De bewoners van de 24 huizen hebben hun unieke designhuis gekozen uit de woningbibliotheek van WeBuildHomes. WeBuildHomes uit Haarlem is een vernieuwend woonconcept waarbij de kopers zelf de uitstraling, omvang en indeling van hun droomhuis kunnen kiezen uit een online woningbibliotheek. Alle woningen in de bibliotheek zijn ontworpen door gerenommeerde Nederlandse architecten met een verfrissende kijk op wonen zoals Architekten CIE, Luud van Ginneken en Henk Korteweg.  Zo kiest elke toekomstige huizenbezitter een unieke woning die aansluit bij zijn smaak, wensen en budget.

De huizen in Aalsmeer zijn met zorg gebouwd door Boer Bouw die bekend staat om kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

Eind maart worden de laatste woningen opgeleverd. Een moment om bij stil te staan aldus WeBuildHomes. Er wordt een feestelijk samenzijn georganiseerd voor alle bewoners en relaties. Wethouder Van Rijn zal ook aanwezig zijn om de nieuwe bewoners welkom te heten.

 

Gawein Minks, directeur WeBuildHomes; “Met onze online woningbibliotheek maken we architectuur en keuzevrijheid bereikbaar voor iedereen die droomt van een nieuwbouwhuis. Tegelijkertijd creëren we een gevarieerd en opvallend straatbeeld; straten waarin mensen graag leven.

 

RED Concepts’ woningplatform WeBuildhomes overhandigt cheque ter waarde van €10.000,- aan Stichting Homeplan

18 september 2019

Breda – Gawein Minks, directeur van projectontwikkelaar WeBuildhomes, overhandigde een cheque ter waarde van 10.000,- euro aan Marike van Seeters van Stichting HomePlan. Het geld wordt gebruikt voor een betere huisvesting voor de allerarmsten in verschillende ontwikkelingslanden. 
 
Jij een huis, zij een huis 
Projectontwikkelaar WeBuildhomes levert bij elke straat die zij realiseert een bijdrage aan Stichting HomePlan; voor elke straat die WeBuildhomes bouwt, bouwt Homeplan een huis aan de andere kant van de wereld. De projecten in Den Haag, Enschede en einde 2019 ook Aalsmeer zijn gerealiseerd, waardoor WeBuildhomes een cheque van 10.000,- euro kan overhandigen.


Keuze voor HomePlan
Omdat wij zelf huizen bouwen was de keuze voor een bijdrage aan HomePlan snel gemaakt. Wij weten als geen ander hoe belangrijk een huis voor iedereen is. Op dit moment zijn er huizen gerealiseerd in Haïti, Mexico, Nicaragua, Zimbabwe, El Salvador, Zuid-Afrika en Swaziland. Met de keuze voor een WeBuildhomes huis draag je dus ook bij aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten.


Jubileum HomePlan
HomePlan bouwt al 22 jaar huizen voor de allerarmsten. Op dit moment staat de teller al op ruim 4.000 huizen! Een huis biedt veiligheid en bescherming tegen regen, kou en ziektes. Een veilig huis is het begin van een betere toekomst. Het huis is namelijk geen doel op zich maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Met een huis als middel bouwen we samen aan een betere toekomst!


WeBuildhomes
WeBuildhomes is een onconventionele ontwikkelaar. Dit doet ze door kopers in de gelegenheid te stellen om hun eigen huis en architectuur te kiezen. WeBuildhomes werkt met bijna 20 architecten en heeft in de afgelopen jaren meer dan 150 woningen verkocht en gerealiseerd. 
 

RED Concepts’ woningplatform WeBuildhomes organiseert eerste kopers´ kijkmiddag nieuwbouwproject Garden Village in Aalsmeer

13 september 2019

Aalsmeer - RED Concepts´ woningplatform WeBuildhomes heeft recent een kopers kijkmiddag georganiseerd in nieuwbouwproject Garden Village. Het project bestaat uit 24 design huizen in de groene wijk Polderzoom in Aalsmeer. De kopers hebben zelf een keuze kunnen maken voor een woning uit een collectie van gerenommeerde architecten. Aannemer Boer Bouw heeft de eerste casco´s inmiddels gereed en de kopers waren daardoor in de gelegenheid al een aantal woningen van binnen te kunnen bezichtigen. Garden Village wordt gefaseerd opgeleverd.

Spraakmakende straten met individuele architectuur
In nieuwbouwproject Garden Village worden 24 onder architectuur ontworpen designhuizen gerealiseerd die stuk voor stuk zijn uitgekozen door de kopers zelf. De bewoners hebben een selectie kunnen maken uit een uitgebreide woningbibliotheek van meer dan 50 verschillende designhuizen. Deze zijn ontworpen door bekende Nederlandse architecten zoals onder andere de Architekten CIE, Luud van Ginneken en Henk Korteweg. Ieder huis is anders en dat zorgt straks voor een gevarieerd, uniek en opvallend straatbeeld in Garden Village.


RED Concepts
RED Concepts (RED) ontwikkelt en realiseert vernieuwende vastgoedconcepten. Door onze jarenlange en brede ervaring richten wij ons op alle disciplines in het vastgoed. Mede door ons uitgebreide netwerk en onze expertise slagen wij erin om interessante partijen bij elkaar te brengen, verkrijgen wij draagvlak bij stakeholders, sturen wij creatieve partijen aan en zijn wij goed gepositioneerd voor complexe opgaven. RED heeft een track record van prijswinnende kantoor- en woonconcepten. In 2012 richtte RED het online woonplatform WeBuildhomes op.

WeBuildhomes
Bij woningplatform WeBuildhomes kunnen kopers hun eigen huis kiezen uit een collectie die voorafgaand door gemeente, ontwikkelaar of corporatie is samengesteld. Wij bieden verschillende collecties met duurzame woningen die zijn ontworpen door vernieuwende architecten, voor een betaalbare prijs. Zo werken wij samen aan duurzame en unieke huizen waarin mensen graag willen wonen en aan aantrekkelijke straten waar mensen graag willen leven. WeBuildhomes ontwikkelt en realiseert deze woonconcepten.


Boer Bouw
Boer Bouw is actief in de sectoren bouw, onderhoud en projectontwikkeling. Daarmee zijn ze in staat een integrale bouwprestatie te leveren. Bij alle activiteiten wil Boer Bouw herkend worden om kwaliteit en betrouwbaarheid. Een bedrijf dat sterk is gemaakt door servicegerichte vakmensen die doen wat ze beloven en de kwaliteit leveren die de koper mag verwachten, niet te klein voor grote projecten, maar nooit te groot voor kleine werken.

Aalsmeer – Morgen is een belangrijke mijlpaal in het nieuwbouwproject ‘Garden Village’ bereikt. Bouwbedrijf Boer Bouw heeft al het heiwerk afgerond en start morgen met het leggen van de begane grondvloer. 

Om deze mijlpaal te vieren organiseert WeBuildhomes in samenwerking met Boer Bouw een feestelijk moment op woensdag 15 mei van 15:00 tot 17:00 voor alle kopers en andere direct betrokkenen. Op deze feestelijke dag aan de toekomstige Charles Gabrijweg wordt er een bouwhandeling uitgevoerd, waarna er een toast wordt uitgebracht.

Garden Village, uniek en opvallend
In project Garden Village worden 24 onder architectuur ontworpen designhuizen gebouwd die stuk voor stuk zijn uitgekozen door de kopers zelf. De bewoners konden hun woning kiezen uit een uitgebreide woningbibliotheek van meer dan 50 verschillende designhuizen, ontworpen door bekende Nederlandse architecten zoals onder andere de Architekten CIE, Luud van Ginneken en Henk Korteweg. Ieder huis is anders en dat zorgt straks voor een gevarieerd, uniek en opvallend straatbeeld in Garden Village.

Binnenkort worden de acht chique Haagsche Staeten villa’s ontworpen door architectenbureau Grosfeld van der Velde en architect Henk Korteweg in Den Haag opgeleverd. Het bijzondere van Haagsche Staeten is dat alle woningen zijn ontworpen door gerenommeerde architecten en er verschillende villa’s van andere projecten in de straat staan. Dit totaal van unieke woningen maakt deze buurt zeer exclusief. De woningen worden gerealiseerd door WeBuildHomes in samenwerking met Regiobouw.

Haagsche Staeten
Haagsche Staeten is onderdeel van villapark Uithofslaan. Een prachtige locatie midden tussen de stad, het strand en het Westland. Het ontwerp van dit gebied speelt in op originele landschappelijke kenmerken met veel groen en een structuur met slootjes. Zo sluit de wijk perfect aan op de omliggende omgeving en de andere villa’s in de buurt. Alle woningen zijn ontworpen door gerenommeerde architecten. Tevens zijn de villa’s energiezuinig door de duurzame materialen en de zonnepanelen die zorgen voor de elektriciteit.


Het samenspel van het intermenselijke (WE), het innermenselijke (MYSELF) en het uitermenselijke (ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE), in close harmony, brengt de meest verleidelijke toekomstmuziek voort. ”Webuildhomes laat zien hoe het gangbare proces van een traditionele branche helemaal rond de realiteit van de klant kan worden geplooid.”

Volgens The Dutch Green Building Council, een alliantie van 400 bouwgerelateerde organisaties in Nederland, is de bebouwde omgeving verantwoordelijk voor bijna 40% van de CO2-uitstoot. Nederland zou dan ook à rato van 15.000 renovaties per jaar haar woningbestand energiezuiniger moeten maken om met met de neus in de lucht de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Tegen 2040 moeten bovendien naar schatting 1 miljoen woningen worden bijgebouwd om het toenemende aantal Nederlanders te kunnen huisvesten. Bij voorkeur zijn die huizen ook duurzaam, energiezuinig en betaalbaar. Webuildhomes wil deze uitdaging mee aangaan en daarenboven Nederland ook veel mooier maken met een speelser en diverser straatbeeld. Tjeerd Haccou en Marthijn Pool zijn twee jonge architecten die in 2012 Webuildhomes hebben opgericht vanuit de sombere vaststelling dat op bouwbeurzen vooral de stands met sleutel-op-de-deur-bedrijven op heel wat belangstelling van kandidaat-bouwers konden rekenen, en daarmee een schril contrast vormde met de veelal lege stands van architectenbureaus. Vanuit het perspectief van de klant was dat echter niet verwonderlijk; klanten beleven architectenbureaus doorgaans als een wazige bubbel van metrische denkbeelden en technisch jargon. Je hebt geen idee van het bouwproces, het prijskaartje, laat staan het eindbeeld van je woning. Er wordt wel gevraagd wat je wil, maar als onervaren, jonge huizendromer heb je daar doorgaans geen (voor de architect) bevredigend antwoord op.

Aangewakkerd door een gebrek aan opdrachten, besloten de jonge starters de competitie aan te gaan met systeembouwers en hun kant-en-klare boerderettes. Ze lieten zich inspireren door de logica, het gedrag en de eerder krappe geldbeurs van de Facebookgeneratie. Het stroeve bouwproces, dat al behoorlijk wat huwelijken zwaar op de proef heeft gesteld, moest vlotter, intuïtiever en vooral transparanter gemaakt worden.

In een traditionele bouwprocedure wordt een project van de ene aannemer op de andere overgedragen. Dat verhoogt de kans op misvattingen, fouten en aanzienlijke vertragingen. Bij Webuildhomes wordt ingezet op eenvoud. Alle drempels en mogelijke kopzorgen bij de klant moeten gereduceerd worden. De planning is transparant. De bouwtijd is veel korter omdat ieder huis als een soort Meccano in elkaar wordt gezet, en de kostprijs is laag vanwege het schaalvoordeel. Dankzij het hoge energielabel van de huizen genieten bouwers bovendien van een lagere hypotheekrente bij een aantal financiële instellingen.

Webuildhomes laat zien hoe het gangbare proces van een traditionele branche helemaal rond de realiteit van de klant kan worden geplooid. De klant staat niet op wacht aan het einde van de waardeketen, maar staat centraal op een digitaal podium en laat zich bedienen met de vinger op de all-in-one knop.


Vragen? Bel 020-6306581

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED