Nieuws

Nieuws updates


Lees in onze nieuws updates mee waar we mee bezig zijn.

Aalsmeer – Morgen is een belangrijke mijlpaal in het nieuwbouwproject ‘Garden Village’ bereikt. Bouwbedrijf Boer Bouw heeft al het heiwerk afgerond en start morgen met het leggen van de begane grondvloer. 

Om deze mijlpaal te vieren organiseert WeBuildhomes in samenwerking met Boer Bouw een feestelijk moment op woensdag 15 mei van 15:00 tot 17:00 voor alle kopers en andere direct betrokkenen. Op deze feestelijke dag aan de toekomstige Charles Gabrijweg wordt er een bouwhandeling uitgevoerd, waarna er een toast wordt uitgebracht.

Garden Village, uniek en opvallend
In project Garden Village worden 24 onder architectuur ontworpen designhuizen gebouwd die stuk voor stuk zijn uitgekozen door de kopers zelf. De bewoners konden hun woning kiezen uit een uitgebreide woningbibliotheek van meer dan 50 verschillende designhuizen, ontworpen door bekende Nederlandse architecten zoals onder andere de Architekten CIE, Luud van Ginneken en Henk Korteweg. Ieder huis is anders en dat zorgt straks voor een gevarieerd, uniek en opvallend straatbeeld in Garden Village.

Binnenkort worden de acht chique Haagsche Staeten villa’s ontworpen door architectenbureau Grosfeld van der Velde en architect Henk Korteweg in Den Haag opgeleverd. Het bijzondere van Haagsche Staeten is dat alle woningen zijn ontworpen door gerenommeerde architecten en er verschillende villa’s van andere projecten in de straat staan. Dit totaal van unieke woningen maakt deze buurt zeer exclusief. De woningen worden gerealiseerd door WeBuildHomes in samenwerking met Regiobouw.

Haagsche Staeten
Haagsche Staeten is onderdeel van villapark Uithofslaan. Een prachtige locatie midden tussen de stad, het strand en het Westland. Het ontwerp van dit gebied speelt in op originele landschappelijke kenmerken met veel groen en een structuur met slootjes. Zo sluit de wijk perfect aan op de omliggende omgeving en de andere villa’s in de buurt. Alle woningen zijn ontworpen door gerenommeerde architecten. Tevens zijn de villa’s energiezuinig door de duurzame materialen en de zonnepanelen die zorgen voor de elektriciteit.


Het samenspel van het intermenselijke (WE), het innermenselijke (MYSELF) en het uitermenselijke (ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE), in close harmony, brengt de meest verleidelijke toekomstmuziek voort. ”Webuildhomes laat zien hoe het gangbare proces van een traditionele branche helemaal rond de realiteit van de klant kan worden geplooid.”

Volgens The Dutch Green Building Council, een alliantie van 400 bouwgerelateerde organisaties in Nederland, is de bebouwde omgeving verantwoordelijk voor bijna 40% van de CO2-uitstoot. Nederland zou dan ook à rato van 15.000 renovaties per jaar haar woningbestand energiezuiniger moeten maken om met met de neus in de lucht de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Tegen 2040 moeten bovendien naar schatting 1 miljoen woningen worden bijgebouwd om het toenemende aantal Nederlanders te kunnen huisvesten. Bij voorkeur zijn die huizen ook duurzaam, energiezuinig en betaalbaar. Webuildhomes wil deze uitdaging mee aangaan en daarenboven Nederland ook veel mooier maken met een speelser en diverser straatbeeld. Tjeerd Haccou en Marthijn Pool zijn twee jonge architecten die in 2012 Webuildhomes hebben opgericht vanuit de sombere vaststelling dat op bouwbeurzen vooral de stands met sleutel-op-de-deur-bedrijven op heel wat belangstelling van kandidaat-bouwers konden rekenen, en daarmee een schril contrast vormde met de veelal lege stands van architectenbureaus. Vanuit het perspectief van de klant was dat echter niet verwonderlijk; klanten beleven architectenbureaus doorgaans als een wazige bubbel van metrische denkbeelden en technisch jargon. Je hebt geen idee van het bouwproces, het prijskaartje, laat staan het eindbeeld van je woning. Er wordt wel gevraagd wat je wil, maar als onervaren, jonge huizendromer heb je daar doorgaans geen (voor de architect) bevredigend antwoord op.

Aangewakkerd door een gebrek aan opdrachten, besloten de jonge starters de competitie aan te gaan met systeembouwers en hun kant-en-klare boerderettes. Ze lieten zich inspireren door de logica, het gedrag en de eerder krappe geldbeurs van de Facebookgeneratie. Het stroeve bouwproces, dat al behoorlijk wat huwelijken zwaar op de proef heeft gesteld, moest vlotter, intuïtiever en vooral transparanter gemaakt worden.

In een traditionele bouwprocedure wordt een project van de ene aannemer op de andere overgedragen. Dat verhoogt de kans op misvattingen, fouten en aanzienlijke vertragingen. Bij Webuildhomes wordt ingezet op eenvoud. Alle drempels en mogelijke kopzorgen bij de klant moeten gereduceerd worden. De planning is transparant. De bouwtijd is veel korter omdat ieder huis als een soort Meccano in elkaar wordt gezet, en de kostprijs is laag vanwege het schaalvoordeel. Dankzij het hoge energielabel van de huizen genieten bouwers bovendien van een lagere hypotheekrente bij een aantal financiële instellingen.

Webuildhomes laat zien hoe het gangbare proces van een traditionele branche helemaal rond de realiteit van de klant kan worden geplooid. De klant staat niet op wacht aan het einde van de waardeketen, maar staat centraal op een digitaal podium en laat zich bedienen met de vinger op de all-in-one knop.


Pers

Download hier de WeBuildHomes brochure.

Vragen? Bel 020-6306581

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED